Čierne ríbezle 100 g
Kód: LF300Podrobný popis
Chuť čiernych ríbezlí je veľmi špecifická. Buď ju milujete, alebo nenávidíte. Ale v lyofilizovanej podobe by ste čiernym bobuľkám rozhodne mali dať šancu! Už len pre výživové hodnoty čiernych ríbezlí . Podľa NZIP sa v 100 gramoch čerstvých plodov ukrýva 177 mg vitamínu C, čo je viac ako 200 % odporúčanej dennej dávky. To znamená, že vám stačí doslova pár guličiek lyofilizovaných čiernych ríbezlí a máte o prísun vitamínu C postarané na celý deň.
Navyše lyofilizované čierne ríbezle obsahuje minimum kalórií, v 100 gramoch len 210 kcal . Preto sa radí medzi ovocie, ktoré môžete pridať do jedálnička, aj keď si strážite kalórie. Vďaka vysokému obsahu vlákniny vás lyofilizované čierne ríbezle zasýtia na dlhšiu dobu, a to pri chudnutí určite príde vhod. Lyofilizované ríbezle neobsahuje žiadny pridaný cukor , farbivá ani konzervanty. V každom sáčku nájdete len 100% mrazom sušené ovocie.
Ako si vychutnať lyofilizované čierne ríbezle?
Výrazná kyslá chuť čiernych ríbezlí sa výborne hodí do ovsených kaší a granoly. Pridajte hrsť lyofilizovaných ríbezlí do domácich flapjackov a razom im dodáte extra porciu vitamínov. Určite vám zachutí aj v nápojoch – rozmixujte ho do smoothies alebo proteínových koktailov napríklad s lyofilizovanou morušou , ktorá sa postará o väčšiu sladkosť.
Náš tip
Lyofilizované čierne ríbezle si skvele rozumejú s čokoládou . Kto má rád kyslejšiu chuť, zapáči sa mu spojenie s horkou čokoládou. Ak si chcete ríbezle naopak trochu prisladiť, stavte na bielu čokoládu. Vyskúšajte kombináciu s čokoládou pri pečení – pridajte lyofilizované ríbezle do cesta alebo s ním ozdobte dezertmi.
Lyofilizované čierne ríbezle sú plné vitamínov a minerálov
- Mrazom sušené čierne ríbezle si zachovali väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
- Čierne ríbezle patria k ovociu s najvyšším obsahom vitamínu C. V 100 g čerstvých plodov sa nachádza 177 mg vitamínu C, čo je cez 200 % odporúčanej dennej dávky.
- Semienka ríbezlí sú bohaté na vitamín E a omega-6 mastné kyseliny, vrátane kyseliny alfa- a gama-linolénovej.
- Poteší aj vysoký obsah antioxidantov.
- Lyofilizované čierne ríbezle vynikajú v obsahu vlákniny (30 % hmotnosti), a tak vás príjemne zasýtia.
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.
Prečo nakúpiť celé lyofilizované čierne ríbezle na Lyofio.cz
- 100% ovocie, bez éčok a pridaného cukru
- celé sušené plody, žiadna drvina
- úžasne chrumkavá textúra
- znovuuzatvárateľný obal
Krajina pôvodu: EÚ
NUTRIČNÉ HODNOTY (na 100g) | Vlhkosť | ≤5 % |
Tuky (%) | 1,1 | |
-> z toho nasýtené mastné kyseliny (%) | 0,05 | |
Proteín (%) | 6,8 | |
Vláknina (%) | 30 | |
Sacharidy (%) | 31 | |
-> z toho cukry (%) | 31 | |
Energia | 210 Kcal / 880 KJ |
Dodatočné parametre
Kategória: | Sušené ovocie a orechy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Druh ovoce: | Černý rybíz |
Hmotnost: | 100 g |
Zpracování: | Celé |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.