Čierne ríbezle prášok 250 g
Kód: 112015Podrobný popis
Čierne ríbezle patrí k najzdravšiemu ovociu . Podľa NZIP sa v 100 gramoch čerstvých plodov ukrýva 177 mg vitamínu C, čo je viac ako 200 % odporúčanej dennej dávky. Lenže v čerstvej podobe je dostupný iba pár týždňov v roku. Riešenie je jednoduché – prášok z lyofilizovaných čiernych ríbezlí. Zachováva si všetko, čo na tomto ovocí milujete, po celý rok!
V bežnom obchode na ríbezle narazíte vo forme marmelád alebo štiav, ktoré sú dosladzované a plné konzervantov. Náš lyofilizovaný prášok je 100% prírodné . Bez cukru, bez éčok, skrátka bez kompromisov. Vďaka šetrnému sušeniu mrazom si uchováva osviežujúcu kyslejšiu chuť, bohatú arómu a sýto fialovú farbu .
Prášok je jemne mletý, a tak sa ľahko rozpúšťa v tekutine a skvele sa zapracuje do cesta alebo krémov. Vďaka nízkemu obsahu kalórií sa skvele hodí do všetkých fitness receptov. Vyrobte si z neho napríklad tvarohový dezert alebo proteínový shake vhodný aj počas diéty.
Ako použiť lyofilizovaný ríbezľový prášok?
- Ovocná vzpruha pre jogurt, kašu alebo tvaroh. Stačí lyžička a vaše raňajky získajú osviežujúcu chuť.
- Perfektný na pečenie . Dodáva farbu aj chuť tortám, makrónkam alebo ovocným krémom.
- Do smoothie alebo proteínu . Prirodzene kyselkavý, ideálny na vyváženie sladkých ingrediencií.
- Na ozdobu dezertov . Jemný poprašok rozjasní čokoládové torty alebo tvarohový cheesecake.
- Na výrobu zmrzliny . Prirodzené farbivo a výrazná ovocná chuť v jednom vykúzli neodolateľnú zmrzlinu.
Náš tip
Čierne ríbezle sa skvele dopĺňajú s tmavou čokoládou. Pridajte prášok do horkej čokoládovej ganache a vytvorte luxusnú ríbezľovo-čokoládovú polevu na torty alebo pralinky.
Lyofilizované čierne ríbezle sú plné vitamínov a minerálov
- Mrazom sušené čierne ríbezle si zachovali väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
- Čierne ríbezle patria k ovociu s najvyšším obsahom vitamínu C. V 100 g čerstvých plodov sa nachádza 177 mg vitamínu C, čo je cez 200 % odporúčanej dennej dávky.
- Semienka ríbezlí sú bohaté na vitamín E a omega-6 mastné kyseliny, vrátane kyseliny alfa- a gama-linolénovej.
- Poteší aj vysoký obsah antioxidantov.
- Lyofilizované čierne ríbezle vynikajú v obsahu vlákniny (30 % hmotnosti), a tak vás príjemne zasýtia.
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.
Dodatočné parametre
Kategória: | pre Ženy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
EAN: | 8594204893626 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.