Jahoda plátky 100 g

Kód: LF45
Neohodnotené
Značka: Lyofio
€4,71 €47,10 / 1 kg
Skladom

Len veľké a chrumkavé plátky lyofilizovaných jahôd, žiadna drvina. Ťažko ich inde kúpite lacnejšie.

  • sladké a voňavé jahody, ktoré dozreli na slniečku
  • 1 kg čerstvých jahôd v každom sáčku
  • bohatý zdroj vitamínu C po celý rok

Detailné informácie

Podrobný popis

Kúpiť čerstvé jahody, ktoré sú sladké a vonia letom, sa len tak nepošťastí. Jahody sa rýchlo kazia, a preto sa obvykle trhajú nezrelé, aby vôbec prežili cestu do obchodu. U lyofilizovaných jahôd je to inak. Hoví si na slniečku až do chvíle, keď sú krásne červené. Sušenie mrazom z nich odoberie vodu, ale všetko ostatné zostáva - výrazná chuť , omamná vôňa aj žiarivo červená farba.

Lyofilizované jahody si zachovajú väčšinu živín , vitamínov a minerálnych látok . 1 kg lyofilizovaných jahôd sa vyrobí z približne 10 kg čerstvých plodov – v každom 100 g sáčku sa teda ukrýva asi kilo čerstvých jahôd. Aj mimo sezónu tak budete mať postarané o prísun vitamínov , a obvykle lacnejšie v porovnaní s čerstvými plodmi.

Ako si vychutnať lyofilizované jahody?

Lyofilizované jahody môžete chrumkať len tak samotné. Plátky sa perfektne hodia ako desiata na výlety. Sú ľahučké a nepokazia sa ani v horúčave . Použite ich ako prísadu pri varení a pečení. Lyofilizované plátky jahôd ozdobia dezerty a dodajú sviežu ovocnú chuť müsli alebo granolu.

Náš tip

Deti milujú plátky lyofilizovaných jahôd. Možno ešte viac ako čerstvé jahody, pretože tie lyofilizované v puse zábavne chrumknú. Doprajte deťom zdravú mlsku bez pridaného cukru, na sladkosti už ani nepomyslí.

Lyofilizované jahody sú plné vitamínov a minerálov

  • Mrazom sušené jahody si zachovali väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
  • Jahody obsahujú veľa vitamínu C (62 mg v 100 g čerstvých plodov podľa NZIP).
  • Výraznú červenú farbu má na svedomí anthocyanín – silný antioxidant.
  • Jahody obsahujú kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre vyváženú stravu.
  • Lyofilizované jahody sú bohaté aj na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinok, mangán a ďalšie stopové prvky.

Čo je lyofilizácia?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné ​​hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.

Prečo nakúpiť lyofilizované plátky jahôd na Lyofio.cz

  • 100% ovocie, bez éčok a pridaného cukru
  • poriadne veľké plátky ovocia, žiadna drvina
  • úžasne chrumkavá textúra
  • znovuuzatvárateľný obal

Krajina pôvodu: mimo EÚ

NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 g
Vlhkosť ≤5 %
Tuky (%) 1,4
-> z toho nasýtené mastné kyseliny (%) 0,1
Proteín (%) 4,7
Vláknina (%) 13
Sacharidy (%) 87,5
-> z toho cukry (%) 77
Energia 384,8 kcal / 1619 kJ

Dodatočné parametre

Kategória: Sušené ovocie a orechy
Hmotnosť: 0.1 kg
Druh ovoce: Jahoda
Hmotnost: 100 g
Zpracování: Plátky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola