Kivi plátky 100 g

Kód: LF510
Neohodnotené
Značka: Lyofio
€6,69 €66,90 / 1 kg
Skladom

Olúpať alebo vydlabať lyžičkou? S tým si už nerobte starosti! Lyofilizované kivi je olúpané a nakrájané na plátky, pripravené na zdravú desiatu.

  • intenzívna sladkokyslá chuť
  • chrumkavé semienka
  • ideálna na zdobenie dezertov

Detailné informácie

Podrobný popis

Chlpatá šupka už vás otravovať nebude! Lyofilizované kivi sa jej zbavilo a vy si tak jeho tropickú chuť môžete užiť bez práce - stačí siahnuť do vrecka a vytiahnuť si jeden z lyofilizovaných plátkov.

Mrazom sušené kivi má sviežu zelenú farbu a je plné chrumkavých čiernych semienok, presne ako ste zvyknutí pri čerstvom kivi. Rovnako tak ponúkne intenzívnu kyslú chuť, aj keď na jazyku je o niečo menej ostré ako jeho čerstvý náprotivok.

Lyofilizácia zachováva väčšinu nutričných hodnôt, ktoré čerstvé kivi obsahuje – teda hlavne dôležitého vitamínu C. Pre skvelú chuť nepotrebuje žiadny pridaný cukor ani iné aditíva. Vďaka tomu získate 100% prírodný produkt, ktorý je plný chuti a prospešných látok.

Ako si vychutnať lyofilizované kivi?

Lyofilizované kivi nielen skvele chutí, ale aj krásne vyzerá. Parádu urobí v raňajkových cereáliách, jogurte alebo šaláte. Jeho kyslú chuť skvele vyváža mliečne výrobky. Použite ho ako originálnu dekoráciu dezertov a koktailov. Alebo ho rozmixujte na prášok a použite do smoothie a domácej zmrzliny. Dodá im zelenú farbu aj autentickú chuť čerstvého kivi.

Náš tip

Kivi si skvele rozumie s medom a tvarohom, využite to na tvorbu rýchleho dezertu. Stačí do pohárov navrstviť roztlačené sušienky, tvaroh zmiešaný s medom a nadrvené lyofilizované kivi. Keď použijete kokosové sušienky, tropická chuť sa ešte znásobí.

Lyofilizované kivi je plné vitamínov a minerálov

  • Mrazom sušené kivi si zachovalo väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
  • Kiwi je obľúbeným zdrojom vitamínu C, obsahuje ho viac ako citrusy.
  • Je bohaté aj na vitamíny E a A.
  • Z minerálov v ňom nájdete draslík, mangán, meď a fosfor.
  • Kiwi obsahuje luteín a zeaxantín – antioxidanty, ktoré podporujú normálnu funkciu zraku.

Čo je lyofilizácia?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné ​​hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.

Prečo nakúpiť plátky lyofilizovaného kivi na Lyofio.cz

  • 100% ovocie, bez éčok a pridaného cukru
  • celé plátky kivi, bez rozdrveného prášku
  • úžasne chrumkavá textúra
  • znovuuzatvárateľný obal

Krajina pôvodu: EÚ

NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 g
Vlhkosť ≤5 %
Tuky (%) 2,8
-> z toho nasýtené mastné kyseliny (%) 0,1
Proteín (%) 6,1
Vláknina (%) 17
Sacharidy (%) 65
-> z toho cukry (%) 50
Energia 343 kcal / 1447 kJ

Dodatočné parametre

Kategória: Sušené ovocie a orechy
Hmotnosť: 0.1 kg
Druh ovoce: Kiwi
Hmotnost: 100 g
Zpracování: Plátky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola