Kivi plátky 100 g
Kód: LF510Podrobný popis
Chlpatá šupka už vás otravovať nebude! Lyofilizované kivi sa jej zbavilo a vy si tak jeho tropickú chuť môžete užiť bez práce - stačí siahnuť do vrecka a vytiahnuť si jeden z lyofilizovaných plátkov.
Mrazom sušené kivi má sviežu zelenú farbu a je plné chrumkavých čiernych semienok, presne ako ste zvyknutí pri čerstvom kivi. Rovnako tak ponúkne intenzívnu kyslú chuť, aj keď na jazyku je o niečo menej ostré ako jeho čerstvý náprotivok.
Lyofilizácia zachováva väčšinu nutričných hodnôt, ktoré čerstvé kivi obsahuje – teda hlavne dôležitého vitamínu C. Pre skvelú chuť nepotrebuje žiadny pridaný cukor ani iné aditíva. Vďaka tomu získate 100% prírodný produkt, ktorý je plný chuti a prospešných látok.
Ako si vychutnať lyofilizované kivi?
Lyofilizované kivi nielen skvele chutí, ale aj krásne vyzerá. Parádu urobí v raňajkových cereáliách, jogurte alebo šaláte. Jeho kyslú chuť skvele vyváža mliečne výrobky. Použite ho ako originálnu dekoráciu dezertov a koktailov. Alebo ho rozmixujte na prášok a použite do smoothie a domácej zmrzliny. Dodá im zelenú farbu aj autentickú chuť čerstvého kivi.
Náš tip
Kivi si skvele rozumie s medom a tvarohom, využite to na tvorbu rýchleho dezertu. Stačí do pohárov navrstviť roztlačené sušienky, tvaroh zmiešaný s medom a nadrvené lyofilizované kivi. Keď použijete kokosové sušienky, tropická chuť sa ešte znásobí.
Lyofilizované kivi je plné vitamínov a minerálov
- Mrazom sušené kivi si zachovalo väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
- Kiwi je obľúbeným zdrojom vitamínu C, obsahuje ho viac ako citrusy.
- Je bohaté aj na vitamíny E a A.
- Z minerálov v ňom nájdete draslík, mangán, meď a fosfor.
- Kiwi obsahuje luteín a zeaxantín – antioxidanty, ktoré podporujú normálnu funkciu zraku.
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.
Prečo nakúpiť plátky lyofilizovaného kivi na Lyofio.cz
- 100% ovocie, bez éčok a pridaného cukru
- celé plátky kivi, bez rozdrveného prášku
- úžasne chrumkavá textúra
- znovuuzatvárateľný obal
Krajina pôvodu: EÚ
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkosť | ≤5 % |
Tuky (%) | 2,8 |
-> z toho nasýtené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Proteín (%) | 6,1 |
Vláknina (%) | 17 |
Sacharidy (%) | 65 |
-> z toho cukry (%) | 50 |
Energia | 343 kcal / 1447 kJ |
Dodatočné parametre
Kategória: | Sušené ovocie a orechy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Druh ovoce: | Kiwi |
Hmotnost: | 100 g |
Zpracování: | Plátky |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.