Kivi žlté plátky 100 g
Kód: LF1001Podrobný popis
Pokiaľ vás od zeleného kivi niekedy odradila jeho ostrejšia chuť, žlté kivi je pre vás ako stvorené. Má jemnejšiu, sladšiu chuť s tropickými tónmi , pripomínajúcu zmes manga a broskyne . Vďaka sušeniu mrazom je chuť žltého kivi ešte intenzívnejšia.
Lyofilizáciou si kivi zachovalo svoju jedinečnú chuť, nádherne zlatistú farbu aj vysoký obsah vitamínu C a antioxidantov. Na rozdiel od bežne sušeného ovocia neobsahuje žiadny pridaný cukor ani konzervanty – iba čisté ovocie. Šetrné sušenie mrazom ho premenilo na ľahké, chrumkavé plátky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Žlté kivi nebýva v slovenských obchodoch často dostupné. To mrazom sušené si ale môžete vychutnať kedykoľvek a čo je najlepšie - nemusíte tráviť čas lúpaním alebo dlabaním lyžičkou. Stačí otvoriť vrecko a pustiť sa do zdravej desiaty.
Ako si vychutnať lyofilizované žlté kivi?
- Ako zdravé maškrtenie kedykoľvek počas dňa. Lahodná chuť žltého kivi zaženie chuť na sladké zdravým spôsobom.
- Pridajte žlté kivi do raňajkových kaší, müsli alebo jogurtu a vychutnajte si tropickú chuť hneď ráno.
- Použite plátky kivi ako netradičnú ozdobu na torty , dezerty alebo zmrzlinové poháre.
- Rozmixujte lyofilizované žlté kivi na prášok a využite ho ako prírodné dochucovadlo proteínových nápojov alebo smoothie.
Náš tip
Máte radi exotické chute? Z kokosového mlieka si pripravte chia puding a navrch rozlámte plátky mrazom sušeného kivi . Nadchne vás snúbenie tropických chutí aj kontrast krémovej a chrumkavej textúry.
Lyofilizované žlté kivi je plné vitamínov a minerálov
- Mrazom sušené žlté kivi si zachovalo väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
- Žlté kivi je bohaté na vitamín C, ktorý patrí medzi významné antioxidanty.
- Obsahuje aj vitamíny K a B6.
- Vďaka vysokému obsahu vlákniny podporuje správne trávenie a dlhodobý pocit sýtosti.
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.
Prečo nakúpiť lyofilizované žlté kivi na Lyofio.cz
- 100% ovocie, bez éčok a pridaného cukru
- celé plátky kivi, žiadna drvina
- úžasne chrumkavá textúra
- znovuuzatvárateľný obal
Krajina pôvodu: mimo EÚ
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkosť | ≤5 % |
Tuky (g) | 3 |
-> z toho nasýtené mastné kyseliny (g) | 0,1 |
Proteín (g) | 4,1 |
Sacharidy (g) | 65 |
-> z toho cukry (g) | 53 |
Soľ (g) | 0 |
Energia | 559 kcal / 2340 kJ |
Dodatočné parametre
Kategória: | Sušené ovocie a orechy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Druh ovoce: | Kiwi žluté |
Hmotnost: | 100 g |
Zpracování: | Plátky |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.